Czosnek i jego dobroczynne właściwości , walory zdrowotne
oraz smakowe , znane są od setek lat .
Jego działanie zbliżone jest do działania nowoczesnych antybiotyków .
Nie tylko zalecza stany chorobowe , ale przedłuża życie ,
niwelując choroby i przyczyny jej powstania .
Koniecznie powinniśmy codziennie używać w naszej diecie czosnku .
CZOSNEK
- wzmacnia ogólną odporność organizmu
- chroni organizm przed powikłaniami będącymi skutkiem gryp
- jest bakteriobójczy i grzybobójczy
- reguluje ciśnienie
- obniża poziom cholesterolu
- zabezpiecza przed infekcją
- reguluje układ pokarmowy
- chroni nasze serce
- sprzyja ogólnej poprawie zdrowia
- działa jak antybiotyk
Niestety przykry , intensywny , utrzymujący się długi czas zapach ,
powstrzymuje nas przed codziennym spożyciem tej wspaniałej przyprawy .
W świetle najnowszych badań zaleca się spożywanie czosnku
pochodzenia naturalnego , mającego specjalną powłokę ,
dzięki czemu przechodzi przez żołądek i rozpuszcza się dopiero
w jelitach .
Najwięcej dobroczynnych właściwości ma czosnek w surowej postaci ,
jeżeli nie możesz przyjmować w tej postaci poszukaj sproszkowanego
czosnku naturalnego w powłoczce.
Czosnek należy jeść na śniadanie.
Nie jemy go wieczorem, ponieważ wątroba przez noc chce odpocząć,
a allicyna zawarta w czosnku nie pozwoli jej na to, robiąc jej pobudkę do pracy.
Jak niwelować zapach czosnku :
Przykry zapach czosnku usuniemy żując miętę pieprzową lub natkę pietruszki .
Pomaga też wypita rano gorąca kawa, herbata,
jak również zjedzenie jabłka .
Przykry zapach to nie tylko kwestia oddechu to również przenikanie zapachu przez skórę .
Tą woń możemy niwelować poprzez dodanie do kąpieli kilku łyżek octu .
By czosnek działał jak antybiotyk potrzebujemy zjeść go minimum jedną główkę dziennie .
oraz smakowe , znane są od setek lat .
Jego działanie zbliżone jest do działania nowoczesnych antybiotyków .
Nie tylko zalecza stany chorobowe , ale przedłuża życie ,
niwelując choroby i przyczyny jej powstania .
Koniecznie powinniśmy codziennie używać w naszej diecie czosnku .
CZOSNEK
- wzmacnia ogólną odporność organizmu
- chroni organizm przed powikłaniami będącymi skutkiem gryp
- jest bakteriobójczy i grzybobójczy
- reguluje ciśnienie
- obniża poziom cholesterolu
- zabezpiecza przed infekcją
- reguluje układ pokarmowy
- chroni nasze serce
- sprzyja ogólnej poprawie zdrowia
- działa jak antybiotyk
Niestety przykry , intensywny , utrzymujący się długi czas zapach ,
powstrzymuje nas przed codziennym spożyciem tej wspaniałej przyprawy .
W świetle najnowszych badań zaleca się spożywanie czosnku
pochodzenia naturalnego , mającego specjalną powłokę ,
dzięki czemu przechodzi przez żołądek i rozpuszcza się dopiero
w jelitach .
Najwięcej dobroczynnych właściwości ma czosnek w surowej postaci ,
jeżeli nie możesz przyjmować w tej postaci poszukaj sproszkowanego
czosnku naturalnego w powłoczce.
Czosnek należy jeść na śniadanie.
Nie jemy go wieczorem, ponieważ wątroba przez noc chce odpocząć,
a allicyna zawarta w czosnku nie pozwoli jej na to, robiąc jej pobudkę do pracy.
Jak niwelować zapach czosnku :
Przykry zapach czosnku usuniemy żując miętę pieprzową lub natkę pietruszki .
Pomaga też wypita rano gorąca kawa, herbata,
jak również zjedzenie jabłka .
Przykry zapach to nie tylko kwestia oddechu to również przenikanie zapachu przez skórę .
Tą woń możemy niwelować poprzez dodanie do kąpieli kilku łyżek octu .
By czosnek działał jak antybiotyk potrzebujemy zjeść go minimum jedną główkę dziennie .
2 komentarze:
Fajny artykuł :) Ja tez kiedyś napisałem artykuł "Czosnek antybiotyk natury".
http://biegpozdrowie.blogspot.com/2010/01/czosnek-antybiotyk-natury-i.html
Zachęcam do przeczytania i pozdrawiam :)
Super artykuł o czosnku. Dodawałam go bardzo często do wszystkiego co się da. Dziś kiedy jem mało i tylko wegańskie to czuję ,że jest dla mnie za ciężki. Polecam czosnek, bo jest jak napisałaś bardzo wartościowy.
Prześlij komentarz